Norra küpsisetort

February 28, 2013
Koogi retsept on pärit Norrast. Selle koogi suur eelis on see, et ta saab kiiresti valmis. Serveerida sobib kooki värskete marjadega. Mina lisasin kreemidele ka želatiini, et kook paremini koos püsiks ja et parem lõigata oleks. Retsept pärineb raamatust "Pereköögi kokaraamat 2".

Põhi:

3 pakki Domino küpsiseid (525 g)
100 g võid

Toorjuustukreem:

400 g maitsestamata toorjuustu
3 dl vahukoort
2 tl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut

Kakaokreem:

400 g kakaopudingit
maasikaid, vaarikaid vm. marju

Põhja jaoks purusta kaks pakki küpsiseid ja sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja tõsta jahedasse. Vahusta vahukoor suhkrutega ning sega toorjuustuga. Kata küpsisepõhi poolega toorjuustusegust, laota peale kakaopuding, seejärel ülejäänud toorjuustusegu. Pudista tordile ülejäänud küpsised. Pane paariks tunniks kuni üleöö külma ja kaunista marjadega.
Mina lisasin toorjuustukreemile 4 želatiinilehte ja kakaokreemile kolm želatiinileht, mille lahustasin kuumas piimas.

4 comments:

  1. Helle said...:

    Kas toorjuustukreemis on tôesti vaid 40 gr toorjuustu, vôi on üks 0 ära jäänud?

  1. köögivõlur said...:

    Ikka, 400 g, Helle :)
    Aitäh tähelepanu juhtimast, tegin vastava paranduse ka!

  1. Raina said...:

    mitmele inimeselel see retsept on mõeldud ?

  1. köögivõlur said...:

    See kook on tehtud 24 cm läbimõõduga vormis ja saab lõigata 10- 12 tükki.