Guinnessi- soolakõrsiku trühvlid

Kommide alguses imelik ja ebatraditsioonilisena tunduv koostis tundub nii vaid paberilt retsepti lugedes. Kes kord on juba neid komme maitsnud, see ilmselt saab aru, mida tähendab tegelikult väljend- viib lausa keele alla! Tumeda šokolaadise, veidi mõrkja õllest saadud järelmaitse ja krõmpsude soolakõrsiku tükkidega trühvlid, peaksid küll meeldima nii meespoolele kui ka õrnema soo esindajatele. Valmistada on lihtne ja maitsevad imeliselt. Retseptiidee SprinkleBakes' ist.

Vaja läheb:

330 ml Guinness'i õlut (sobib ka porter vm tume õlu)
225 g tumedat šokolaadi
100 g võid
70 g purustatud soolakõrsikuid
+ 70 g soolakõrsikupuru trühvlite katmiseks

Tõsta 50 ml õlut kõrvale ja vala ülejäänud õlu väiksesse potti ja lase keema tõusta ning kuumuta madalal tulel seni, kuni kogus on vähenenud 2 supilusikatäieni, ära kõrbema lase minna!
Tükelda šokolaad ja kuumuta koos 50 ml Guinnessiga madalal tulel segades kuni šokolaad on sulanud. Seejärel lisa segades osade kaupa või. Tõsta segu tulelt ja sega juurde kokkukeedetud õlu ja kõrsikupuru. Tõsta segu jahedasse paariks tunniks tahenema. Veereta segust pallid lusika ja käte abil ning tõsta küpsetuspaberile ja seejärel veel külma. Seejärel veereta komme kõrsikupurus ja naudi! Kui kõrsikupuru ei taha kommide külge hästi jääda, siis soojenda komme veidi pihkude vahel.

Kommentaarid