Metsmaasika- kamavahutort

Pühapäeval on Eesti Vabariigi 95. sünnipäev ja selleks puhuks soovitame õhtusöögi lõpetuseks valmistada hõrgu mandlibiskviidi, koheva kamakreemi ja eestimaa suve maitseliste metsmaasikatega maitsva tordi. Tordi valmistamine on täiesti jõukohane ka nendele, kes iga päev ei küpseta.

Mandlibiskviit:

2 muna (Tallegg)
3 sl suhkrut
100 g purustatud mandlilaaste
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl sulavõid


Kamakreem:

3 dl vahukoort
200 g kodujuustu
70 g suhkrut
3 sl kamajahu
2 sl Ekströms vaniljekastme pulbrit
vahele 400 g metsmaasikaid
kaunistuseks tumedat šokolaadi
immutamiseks soovi korral piima

Põhja jaoks eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa vahustades suhkur ning munakollased. Sega omavahel jahvatatud mandlilaastud ja küpsetuspulber ning sega munavahu hulka, viimasena sega juurde sulavõi.
Vala tainas kahte 18 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud vormi ja küpseta 180 kraadi juures 15- 20 minutit.Jahuta põhjad.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa vahustades kodujuust. Kui kreem on ühtlaseks vahustatud, siis sega juurde kamajahu ja vanillikastme pulber .
Aseta koogialusele 1 põhi ja immuta soovi korral piimaga. Puista põhjale osa metsmaasikaid ja kata poolega kreemist. Tõsta peale teine biskviit, immuta piimaga ja puista peale metsmaasikaid ning kata ülejäänud kreemiga.
Kaunista kook sulatatud tumeda šokolaadi ja metsmaasikatega.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid