Beseekoogikesed valentinipäevaks

Südamega valmistatud lumivalged, haprad beseekoogikesed koheva vahukoorekreemi ja veripunaste granaatõunaseemnetega on just see magustoit, mis sobib tänase armsa päeva erilise õhtusöögi lõpetuseks. Üllata oma kallimat keelt allaviiva magusampsuga või mis veel parem, veetke üheskoos üks romantiline õhtu köögis beseekoogikesi meisterdades.

Besee jaoks:

3 Talleggi peremuna munavalget
150g suhkrut
1 sl maisitärklist
1 tl valgeveini äädikat

Küpsised (jääb üle, serveeri kõrvale ka):

100 g võid
50 g suhkrut
1 munakollane
150 g jahu
1 tl apelsinivett (või vanillisuhkrut)
7-10 tilka punast toiduvärvi

Täidis:

75 g valget šokolaadi (soovi korral)
2 dl vahukoort
200 g kivideta viinamarju
1 granaatõun

Besee jaoks vahusta munavalged pehmeks vahuks ja lisa suhkur. Jätka  vahustamist, kuni vaht on tihe ja läikiv. Lisa vahustades veiniäädikas ja maisitärklis ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 6 kuhjakest, millele moodusta lusika abil keskele süvend. Küpseta ahjus 120 kraadi juures umbes 40 minutit.
Lase tainal 30 min külmikus taheneda, seejärel rulli lahti ja suru piparkoogivormidega südamed välja. Pane küpsised 180 kraadisesse ahju 15 minutiks küpema, lase jahtuda ja kasuta kookide kaunistamisel.
Küpsiste jaoks vahusta või suhkruga, lisa vahustades munakollane, apelsinivesi ja toiduvärv. Lõpuks sega juurde jahu, vormi tainast pall ja aseta pooleks tunniks külma. Rulli tainas lahti ja vormi meelepärase kujuga küpsised ning küpseta neid 180 kraadi juures 10- 15 minutit ja lase jahtuda.
Jahtunud koogid kata seestpoolt sulatatud šokolaadiga ja lao äärde poolitatud viinamarjad. Vahusta koor suhkruga ja aseta igale koogile kuhi vahukoort ning puista peale granaatõunaseemneid. Kaunista küpsistega. Valge šokolaad muudab koogid eriti magusaks nii et, kui väga magusaid kooke ei taha, võib šokolaadi ka ära jätta.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid

Heli ütles …
Nii palju maitsvat ilu viimasel ajal, põnev:)
Jaanika ja Signe ütles …
Tore, kui ikka ja jälle üllatada suudame :)