Värske kartuli- viinerisalat tilli vinegretiga

Kätte on jõudnud aeg, mil peenralt ja turult saab juba kõikvõimalikku kodumaist värsket kraami. Värske ning kodumaine on just parim vitamiiniallikas. Meie käisime turul ning ostsime salati materjali, mille toekust tõstsime viinerilisandiga. Värske salati maitse viimistlesime mõnusa värske tilli vinegretiga.

Iga sööja kohta läheb salatiks vaja: 

2-3 Talleggi kanaviinerit
1 väiksem värske kurk
5 kartulit
6 redist
peotäis meelepärast rohelist salatit

Tilli- vinegrettkastme jaoks:

1 sl valgeveini- või vahuveini äädikat
2-3 sl külmpressitud oliiviõli
soola, suhkrut, punt peeneks hakitud tilli

Salati jaoks viiluta viinerid ja prae pannil kergelt läbi. Õrnalt koori ja viiluta värske kurk ning viiluta redised. Pese (värsked) kartulid ja keeda koos koorega soolaga maitsestatud vees pehmeks. Poolita keedetud kartulid ja prae kergelt pannil pruuniks. Pese lehtsalat ja rebi taldrikule, laota peale viilutatud kurk ja redis ning kõige peale pane kartulid ja viinerid.
Kastme jaoks vispelda kokku äädikas ja oliiviõli ning maitsesta soola, suhkru ja tilliga. Nirista kaste salatile ja serveeri kohe. Suvine kõhutäis ongi valmis :)

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid