Värske kartuli- viinerisalat tilli vinegretiga
Kätte on jõudnud aeg, mil peenralt ja
turult saab juba kõikvõimalikku kodumaist värsket kraami. Värske ning
kodumaine on just parim
vitamiiniallikas. Meie käisime turul ning ostsime salati materjali,
mille toekust tõstsime viinerilisandiga. Värske salati maitse
viimistlesime mõnusa värske tilli vinegretiga.
Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Iga sööja kohta läheb salatiks vaja:
2-3 Talleggi
kanaviinerit
1 väiksem värske kurk
5 kartulit
6 redist
peotäis
meelepärast rohelist salatit
Tilli- vinegrettkastme jaoks:
1 sl
valgeveini- või vahuveini äädikat
2-3 sl külmpressitud oliiviõli
soola, suhkrut, punt peeneks hakitud tilli
Salati jaoks viiluta viinerid ja prae pannil kergelt läbi. Õrnalt koori
ja viiluta värske kurk ning viiluta redised. Pese (värsked) kartulid ja
keeda koos koorega soolaga maitsestatud vees pehmeks. Poolita keedetud
kartulid ja prae kergelt pannil pruuniks. Pese lehtsalat ja rebi
taldrikule, laota peale viilutatud kurk ja redis ning kõige peale pane
kartulid ja viinerid.
Kastme jaoks vispelda kokku äädikas ja oliiviõli ning maitsesta soola,
suhkru ja tilliga. Nirista kaste salatile ja serveeri kohe. Suvine
kõhutäis ongi valmis :)Retsept valmis koostöös Talleggiga.
Kommentaarid