Piparmündi- juustukook šokolaaditükkidega
Mõnusalt piparmündise maitsega ja küllaga šokolaaditükke sisaldav kreemjas juustukook saab eriti ilusa jume kollastelt maamunadelt. Parim on nagu juustukoogid ikka, üleöö külmikus seisnuna. Jahutav piparmünt ja tue šokolaad moodustavad selles koogis imelise maitseduo.
Retsept pärineb väikeste mugandustega raamatust "Tordid ja koogid".
Põhi:
200 g digestive küpsiseid
100 g võid
Täidis:
20 g piparmündilehti
2 dl vahukoort
700 g toorjuustu
1,5 dl suhkrut
4 muna
100 g tumedat šokolaadi
4 muna
Kaunistuseks:
2 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut
piprmündisuhkrut*
tumeda šokolaadi laaste
Haki piparmündilehed peeneks, kuumuta koor keemiseni, sega sisse piparmünt ja jäta 2 tunniks kaane alla tõmbama.
Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ning pane täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Klopi toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks, kurna koor ja lisa toorjuustule. Lisa segades ühekaupa munad ja lõpuks tükeldatud tume šokolaad. Vala täidis põhjale ja küpseta 150 kraadi juures 1,5 tundi. Lase koogil jahtuda ning tõsta kuni üleöö külmikusse.
Katte jaoks vahusta koor suhkruga ja kata sellega jahtunud kook. Kaunista šokolaadilaastude ja piparmündisuhkruga. Šokolaadilaaste saad, kui "koorid" šokolaaditahvlit juurviljanoaga.
*Piparmündisuhkru valmistamiseks haki piparmündilehed peeneks ja pane uhmrisse koos sama koguse suhkruga ning uhmerda ühtlaseks massiks.
Retsept pärineb väikeste mugandustega raamatust "Tordid ja koogid".
Põhi:
200 g digestive küpsiseid
100 g võid
Täidis:
20 g piparmündilehti
2 dl vahukoort
700 g toorjuustu
1,5 dl suhkrut
4 muna
100 g tumedat šokolaadi
4 muna
Kaunistuseks:
2 dl vahukoort
0,5 dl suhkrut
piprmündisuhkrut*
tumeda šokolaadi laaste
Haki piparmündilehed peeneks, kuumuta koor keemiseni, sega sisse piparmünt ja jäta 2 tunniks kaane alla tõmbama.
Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ning pane täidise valmistamise ajaks jahedasse.
Klopi toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks, kurna koor ja lisa toorjuustule. Lisa segades ühekaupa munad ja lõpuks tükeldatud tume šokolaad. Vala täidis põhjale ja küpseta 150 kraadi juures 1,5 tundi. Lase koogil jahtuda ning tõsta kuni üleöö külmikusse.
Katte jaoks vahusta koor suhkruga ja kata sellega jahtunud kook. Kaunista šokolaadilaastude ja piparmündisuhkruga. Šokolaadilaaste saad, kui "koorid" šokolaaditahvlit juurviljanoaga.
*Piparmündisuhkru valmistamiseks haki piparmündilehed peeneks ja pane uhmrisse koos sama koguse suhkruga ning uhmerda ühtlaseks massiks.
Kommentaarid