Šokolaadine sefiirikreem

Seda šokolaadist sefiirikreemi saab serveerida mitmel moel: võid seda pakkuda koos hapude marjadega eraldi magustoiduna või siis kasutada hoopis tordi vahel kreemina.

Šokolaadise sefiirikreemi jaoks:

4 munavalget
250 g suhkrut
sidrunihapet
4 sl õunamahla v muud haput mahla
150 g tumedat šokolaadi

Vahusta munavalged sidrunihappega tugevaks vahuks. Sulata suhkur mahlaga madalal kuumusel, keema ära lase, kuni see on paks siirup. Lisa siirup peene nirena vahustades muanvalgevahu hulka ning vahusta kuni sefiir on tihe ja läikiv.
Et saada šokolaadikreemi, siis sulata šokolaad ja lisa vahustades sefiiri hulka ning tõsta magustoidukaussidesse.
Serveeri koos hapude marjadega, näiteks astelpajuga.

Teine võimalus on natuke rohkem vaeva näha ja valmistada tort.
Selleks on vaja eelpool olevat šokolaadi- sefiiri kreemi, siis tuleks teha veel üks kogus sefiiri sama retsepti järgi, jättes lihtsalt lõpus šokolaadi lisamata.

Tordi põhjad:

4 muna
100 g suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
4 kuhajaga sl jahu

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks ning sega ettevaatlikult juurde omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber.
Küpseta biskviiti 180 kraadi juures 12 minutit, kuni biskviit on kuldpruun.
Jahuta põhi ja lõika pooleks.
Kreemi jaoks:

200 g viigimarja moosi
2 dl vahukoort

Vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja lisa vahustades moos. Immuta biskviitpõhjad piimaga ja kata põhi kreemiga ning tõsta peale teine põhi. kata kook pealtomale meelepärase koguse šokolaadi- sefiiri kreemiga ja aseta 15 minutiks jahedasse.
Aseta šefiiir pritskotti ja kata tort pealt ning külgedelt sefiiriga. Enne serveerimist hoia jahedas.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid