Kihiline tarretis

Varemalt, lapsepõlves, oli tarretis ja sealhulgas ka kihiline tarretis väga populaarne magustoit näiteks laste sünnipäevadel. Meie emagi võlus köögis välja igasuguseid imelisi kihilisi tarretisi. Miskipärast on tarretis nüüdsel ajal magustoiduna teenimatult tahaplaanile jäänud. Sellegipoolest maitseb see hästi ka tänapäeva lastele:)

I tarretise kiht:

350 ml õunamahla
6 lehte želatiini

II tarretise kiht:

1 küps mango (450 g)
2 pk Alma mangojogurtimaiust
6 lehte želatiini
0,5 dl piima

III tarretise kiht:

350 ml õunamahla
6 lehte želatiini

Kaunistuseks:

3 dl vahukoort
3 sl suhkrut
tumedat šokolaadi

Võta 6 magustoidukaussi. I kihi jaoks paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ja lahusta 0,5 dl kuumas õunamahlas, sega see ülejäänud õunamahla hulka ja jaga võrdselt magustoidunõudesse ning tõsta jahedasse vähemalt pooleks tunniks tarduma.
II kihi jaoks koori ja püreeri mango ning sega jogurtimaiusega. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas. Vala želatiin segades maiuse hulka. Jaga segu võrdselt esimese tarretisekihi peale magustoidunõudesse ja tõsta uuesti vähemalt pooleks tunniks külma.
III kiht valmista samamoodi nagu esimene kiht ja vala magustoidunõudesse ning tõsta tarretis veel vähemalt tunniks jahedasse.
Kui tarretised on tardunud, vahusta Alma vahukoor suhkruga tugevaks vahuks ja pritsi tordipritsi abil magustoidule ning kaunista riivitud šokolaadiga.

Retsept valmis koostöös Valioga.

Kommentaarid