Mangomisu tort
Selle koogi pilt ei suuda kaugeltki edasi anda koogi ülimõnusat maitset. Õhuline küpsisepõhi, mahlased mangoviilud ja kreemjas toorjuust koos moodustavad imelise maitsekoosluse. Kui Sulle maitseb tiramisu, siis suure tõenäosusega on see nii ka selle koogiga.
Retsept pärineb siit.
Vaja läheb:
500 g mascarponet
6 dl vahukoort
1,5 dl tuhksuhkrut
2 munakollast
1 vanillikaun
0,5 dl Grand Marnier' likööri
2 apelsini mahl
300 g Savoiardi küpsiseid
3 suurt mangot, viilutatud (sobib ka kompotimango)
Vooderda 24 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga.
Vahusta vahukoor pehmeks vahuks, lisa mascarpone, munakollased, tuhksuhkur ja vaniliikauna seest seemned ning vahusta, kuni segu on ühtlane ja kohev.
Sega eraldi kausis omavahel apelsinimahl ja liköör. Kasta pooled küpsised mahla segusse ja kata nendega vormi põhi, kata poolega kreemist. Seejärel niisuta ülejäänud küpsised ja aseta koos poolega mangoviiludest koogile. Kata ülejäänud kreemiga ja mangoviiludega. Lase koogil enne serveerimist vähemalt 2 tundi jahedas seista.
Retsept pärineb siit.
Vaja läheb:
500 g mascarponet
6 dl vahukoort
1,5 dl tuhksuhkrut
2 munakollast
1 vanillikaun
0,5 dl Grand Marnier' likööri
2 apelsini mahl
300 g Savoiardi küpsiseid
3 suurt mangot, viilutatud (sobib ka kompotimango)
Vooderda 24 cm läbimõõduga vorm küpsetuspaberiga.
Vahusta vahukoor pehmeks vahuks, lisa mascarpone, munakollased, tuhksuhkur ja vaniliikauna seest seemned ning vahusta, kuni segu on ühtlane ja kohev.
Sega eraldi kausis omavahel apelsinimahl ja liköör. Kasta pooled küpsised mahla segusse ja kata nendega vormi põhi, kata poolega kreemist. Seejärel niisuta ülejäänud küpsised ja aseta koos poolega mangoviiludest koogile. Kata ülejäänud kreemiga ja mangoviiludega. Lase koogil enne serveerimist vähemalt 2 tundi jahedas seista.
Kommentaarid