Hakklihakaste
Hakklihakaste kuulub meie toidulauale niikaua kui mäletame. Siiani on see koos keedukartuliga aeg- ajalt menüüs. Endiselt sama maitsev kui vanaema ja ema valmistatud kaste lapsepõlves. Kastme valmistamine ei olegi midagi keerulist, aga kui seda kunagi varem valmistanud pole, siis kuluvad näpunäited ikka ära :)
Vaja läheb:
1 väiksem sibul, peeneks hakitud
600 g seguhakkliha (siga, veis)
1 sl võid
soola, pipart, muskaati
4 sl hapukoort
2 sl jahu
4 dl vett
Prae hakitud sibul hakkliha pannil pruuniks. Lisa omavahel segatud vesi ja jahu ning kuumuta kastet paksenemiseni. Maitsesta kaste soola, pipra ja muskaadiga ning lõpuks sega juurde hapukoor.
Soovi korral võib vee ja hapukoore asemel kasutada kastme valmistamisel hoopis piima.
Vaja läheb:
1 väiksem sibul, peeneks hakitud
600 g seguhakkliha (siga, veis)
1 sl võid
soola, pipart, muskaati
4 sl hapukoort
2 sl jahu
4 dl vett
Prae hakitud sibul hakkliha pannil pruuniks. Lisa omavahel segatud vesi ja jahu ning kuumuta kastet paksenemiseni. Maitsesta kaste soola, pipra ja muskaadiga ning lõpuks sega juurde hapukoor.
Soovi korral võib vee ja hapukoore asemel kasutada kastme valmistamisel hoopis piima.
Kommentaarid