Valge šokolaadiga kohupiimatort pistaatsiapõhjal

Kohupiimatort on üks neid torte, mis maitseb väga paljudele ja sobib hästi ka lihavõttenädalavahetuse pidulauale. Pistaatsiajahust põhi annab selle tordile mõnusa pähklimaitse ja valge šokolaadiga toorjuustuvaht lisab pidulikkust. 

Põhi:
2 munavalget
100 g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
125 g pistaatsiajahu

Täidis:
2 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
300 g metsmaasika kohupiimakreemi
100 g valget šokolaadi
4 lehte želatiini
0,5 dl piima

Kate:
1 dl vahukoort
125 g maitsestamata toorjuustu
50 g valget šokolaadi

Põhja jaoks vahusta munavalged pehmeks vahuks, seejärel lisa vanillisuhkur ja pool tuhksuhkrust ning vahusta täiskiirusel tugevaks vahuks. Sega omavahel pistaatsiajahu ja ülejäänud tuhksuhkur ning voldi silikoonspaatli abil munavahu hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta põhja eelkuumutatud ahjus 160 kraadi juures 20- 25 minutit ning jahuta.
Täidise jaoks vahusta vahukoor vanillisuhkruga pehmeks vahuks ning lisa vahustades kohupiim. Sulata šokolaad vesivannil, lase veidi jahtuda ja sega täidisesse. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ning lahusta kuumas piimas. Vala pidevalt segades pisut jahtunud sulatatud želatiin täidise hulka. Vala täidis põhjale ning lase külmas vähemalt 3 tundi tarduda.
Katte jaoks vahusta vahukoor toorjuustuga tugevaks vahuks. Sulata vesivannil šokolaad ning lase pisut jahtuda ja sega kreemi hulka. Kata kook kreemiga, kaunista meelepäraselt ning serveeri.
Pildil olev kook on kaunistatud külmkuivatatud maasikate, küpsisepallide ja martsipanist munadega.

Retsept valmis koostöös Alma/Valioga.

Kommentaarid