Linnumunatäpiline pashatort

Uhke kohupiimatäidisega tort näeb välja justkui täpiline linnumuna. Sobib hästi lihavõttelauale, aga kindlasti ka muidu igale pidulauale. Natuke rohkem tööd küll on, aga see kõik tagab imeliselt maitsva ja kauni tordi. Niiske jogurtibiskviidi kihtide vahel on puuviljatükkidega kohupiimakreem ja see kõik on kaetud hapuka võikreemiga, mida kaunistavad tillukesed kakaotäpid.
Retsept on ajakirjast "Oma Maitse".

Jogurtibiskviit:
3 muna
50 g suhkrut
40 g võid
30 g maitsestamata jogurtit
30 g vahukoort
30 g jahu

Täidis:
400 g kohupiima
150 ml vahukoort
30 g suhkrut
4 lehte želatiini
1 apelsini riivitud koor
4 hakitud kompotivirsiku poolikut
väike peotäis leotatud rosinaid

Kate:
150 g võid
100 g tuhksuhkrut
0,5 sidruni mahl
1 tl vanillisuhkrut
rohekat toiduvärvi
kaunistuseks kakaod ja kanget alkoholi

Biskviidi jaoks eralda munaollased valgetest. Vahusta munavalged poole suhkruga tugevaks vahuks, seejärel vahusta munakollased ülejäänud suhkruga heledaks vahuks. Sulata või ning sega jogurti ja vahukoorega, lisa see segu munakollasele ja sega ühtlaseks. Sõelu juurde jahu ja sega ning lõpuks sega ettevaatlikult juurde munavalgevaht. Küpseta tainast kolm 19 cm läbimõõduga biskviidikihti.
Täidise valmistamiseks vahusta 120 ml vahukoort ja sega kohupiima ning suhkruga. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ning lahusta 30 ml kuumas koores. Sega pisut jahtunud želatiin täidise hulka. Lõpuks sega täidisesse rosinad, riivitud apelsinikoor ja tükeldatud virsik.
Tordi kokkupanekuks aseta vormi biskviidikihid vaheldumisi kreemiga ja pane tort vähemalt 2 tunniks külmkappi.
Võikremi jaoks vahusta toasoe või kohevaks, lisa vahustades tuhksuhkur, sidrunimahl, vanillisuhkur ja toiduvärv. Kata tort pealt ja külgedelt võikreemiga.
Lahusta kakao väheses alkoholis: mida kangem alkohol, seda kiiremini ta aurustub. Pritsi pintsli abil tordile väikesed täpikesed ja kaunista tort meelepäraselt. Minu tordil on üks martsipanist part.

Kommentaarid