Juustukook kamašokolaadiga

Kreemjale juustukoogile lisab maitset piimašokolaadist ja kamajahust valmistatud teraline kamašokolaad. Krõmps šokolaadikiht ja marjad muudavad kreemja juustukoogi eriti mõnusaks. Kui kama üldse ei meeldi, siis võib lisada ka lihtsalt tumedat või piimašokolaadi.
Retsept pärineb Eva Pärteli raamatust "Tordid ja koogid".

Põhi:
150 g digestive küpsiseid
60 g sulavõid

Täidis:
200 g piimašokolaadi
2 sl kamajahu
500 g toorjuustu
1 dl suhkrut
2 dl+ 1 dl vahukoort
3 muna

kaunistamiseks marju

Kamašokolaadi valmistamiseks sulata piimašokolaad vesivannil ja sega juurde kamajahu. Pool segust vala õhukese kihina küpsetuspaberile ja aseta külma tahenema, teine pool pane kõrvale.
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale ja pane täidise valmistamise ajaks jahedasse
Täidise jaoks vahusta toasoe toorjuust, suhkru, 2 dl vahukoore ja munadega ühtlaseks ning sega juurde tahenenud, tükeldatud kamašokolaad.
Vala täidis põhjale ja küpseta 160 kraadi juures 1 tund, kuni kook on keskelt veel võdisev. Jahuta kook korralikult toatemperatuuril maha.
Katte jaoks kuumuta 1 dl koort ja sega ülejäänud kamašokolaadiga ning määri segu jahtunud koogile. Hoia kooki vähemalt 5 tundi enne serveerimist külmas. Enne serveerimist kaunista marjadega.

Kommentaarid