Bojaari pasha

Pasha on klassikaline lihavõttemaius. Kui sulle maitsevad kohupiim ja kohuke, siis kindlasti ka see magusroog. Valmistamine ei ole üldse raske, lihtsalt pisut aeganõudev. Pasha valmistamine ei nõua ju ei küpsetamist ega želatiiniga mässamist. Isegi sellest ei ole lugu, kui sul puudub spetsiaalne vorm, sest väga edukalt saab pashat valmistada ka tavalise sõela peal. Originaalretseptis oli lisandina kasutatud apelsinisukaadi, mina asendasin selle kuivatatud aprikoosidega.
Retsept pärineb raamatust "Maitsvad Vene road".

Vaja läheb:
1 kg kohupiima
4 dl vahukoort
300 g suhkrut
300 g võid
2 munakollast
150 g hakitud kuivatatud aprikoose
1 tl vanilliekstrakti

Hõõru kohupiim läbi sõela. Vahusta vahukoor kõvaks vahuks. Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks ja lisa vahustades munakollased. Sega vahukoor ja võivaht kohupiima hulka, lisa hakitud aprikoosid ja vanilliekstrakt ning sega mass korralikult ühtlaseks.
Voodersa suurem sõel või pashavorm niiske marliga ja vala segu vormi. aseta vormile kerge vajutus ja tõsta vähemalt 12 tunniks külmkappi.
Arvesta sellega, et kohupiimast nõrgub välja päris suur hulk vedelikku, millel peab olema kuhugi koguneda. Mina asetasin sõela potile ja vedelik kogunes ilusti potti.

Kommentaarid