Kohukesetort munapühadeks

Munapühad on juba kahe nädala pärast ja nüüd on paras aeg hakata mõtlema, mida pühadelauale panna. Alati on pühadelauale sobiv panna lisaks klassikalisele pashale või selle asemel mõni kohuppimast valmistatud kook või magusroog. Selles koogis on küpsisepõhjal kohukesetäidis, mis on kaetud šokolaadikattega. Tõeliselt kreemjas magus amps, mis ei jäta ühtegi kohukesesõpra külmaks.

Põhi:
175 g purustatud digestive küpsiseid
90 g sulavõid

Täidis:
600 g Alma aprikoosi kohupiimakreemi
150 g pehmet võid
2- 4 sl Ekstrõms vanillikastme pulbrit

Kate:
200 g tumedat šokolaadi
50 g võid

Põhja jaoks sega küpsised sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale ning pane täidise valmistamise ajaks külma. 
Selleks, et kohupiimakreem ei oleks liiga vedel tuleb sellest kas vett välja nõrutada või siis lisada paar supilusikatäit vanillikastme pulbrit paksendamiseks. Mikserda toasoe kohupimakreem, vanillikastme pulber ja või ühtlaseks massiks nig vala põhjale ja tõsta neljaks tunniks kuni üleöö külmikusse tahenema.
Katte jaoks sulata või ja šokolaad vesivannil, lase jahtuda ning kata sellega kook. Mingil juhul ei tohi glasuuri koogile panna kuumana, see teeb koogi vedelaks! Kaunista kook meelepäraselt ja serveeri.

Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.

Kommentaarid