Inglikook vaarikate ja kookosega

Lumivalge ja õhuline kook, kus on kasutatud ohtralt munavalgeid ja mitte ühtki munakollast. Munakollastest tuleb peale selle koogi valmistamist teha kas jäätist, sidrunikreemi või hoopis vaniljekreemi napoleoni tordi vahele ;)
Koogi õhkõrnale biskviidile annab maitset ja hapukust vaarikatäidis. Kookoslaastud lumivalgel hapukal sefiiril ilmestavad maitsete paletti veelgi. Mina biskviiti ei immutanud ja vaarikate mahlakus oli minu jaoks piisav, aga kui soovid mahlast kooki, siis pead kindlasti kooki immutama.
Retsept pärineb E. Pärteli raamatust "Tordid ja koogid".

Põhi:
12 (420 g) munavalget
1/4 tl sidrunihapet
2,5 dl suhkrut
150 g nisujahu

Täidis:
500 g vaarikaid
1 d suhkrut

Kate:
1,5 dl suhkrut
0,4 dl vett
1/4 tl sidrunihapet
2 munavalget

Kaunistuseks:
vaarikaid
50 g kookoslaaste

Põhja jaoks vahusta munavalged ja sidrunihape pehmeks vahuks, lisa vahustades pool suhkrust ning vahusta, kuni vaht on tihe ja läikiv. Sega ülejäänud suhkur jahuga ja vala ettevaatlikult taina hulka ning sega, tõstes spaatli abil tainast alt ülesse, kuni segu on ühtlane. Vala segu auguga (määrimata!) keeksivormi ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Pööra vorm tagurpidi ja jahuta kook täielikult.
Eemalda kook vormist ja lõika neljaks kihiks.
Täidise jaoks purusta vaarikad saumiksriga ja sega suhkruga ning aja läbi sõela, et seemned eemaldada. Pane kook kokku, jagades täidise ühtlaselt kihtide vahel.
Sefiirikatte jaoks keeda suhkrust, veest ja sidrunihappest siirup, lase siirupil madalal kuumusel umbes 3 minutit keeda. Vahusta munavalged pehmeks vahuks ning vahustamist jätkates nirista munavahu sisse siirup. Vahusta kuni sefiir on tugev ja läikiv ning kata sellega kook. Kaunista vaarikate ja kookoslaastudega.

Kommentaarid