Šokolaadikuhi

See kook on kindlapeale minek, kui šokolaad on meelepärane. Nagu koogi nimestki aimata võib, on selle koogi näol tegemist sõna otseses mõtte suure kuhja šokolaadikreemiga. Mmmmm...
Retsept pärineb raamatust "Nadja koogid".

Põhi:

5 muna
125 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
40 g jahu
50 g tärklist
30 g kakaod

Täidis:

4 sl Amaretto likööri
350 g tumedat šokolaadi
1 l vahukoort
50 g suhkrut
3 banaani
2 sl sidrunimahla
2 sl želatiini + 100 ml sidrunimahla
kaunistuseks šokolaadilaaste
Põhja jaoks vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa suhkur, vanillisuhkur ning munakollased ja vahusta veel pisut. Lisa munavahule omavahel segatud kuivained ja sega ettevaatlikult ühtlaseks tainaks. Küpseta tainast 2 ümarat põhja (läbimõõtudega umbes 32 ja 24 cm) 175 kraadi juures ahjus 10- 15 minutit.
Täidise jaoks sulata šokolaad ja jahuta veidi. Vahusta vahukoor suhkruga ja paisuta želatiin sidrunimahlas ning sulata ja jahuta ning sega juurde liköör. Sega omavahel šokolaad, vahukoor ja želatiin. Võta ümara põhjaga umbes 26 cm läbimõõduga kauss ja kata toidukilega. Aseta suurem põhi kauss nii, et tekiks nõgus pind, kalla põhjale 2/3 täidisesta ja kata banaaniviiludega. ning väiksema põhjaga. Pane kook 30 minutiks külma ja eemalda seejärel kausist ning kata ülejäänud kreemi ja šokolaadilaastudega.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tegin seda kooki vabariigi aastapäevaks aga tahtsin kommenteerida, et mina ei leidnud, mis hetkel ja kuhu tuleb segada retseptis toodud 2spl sidrunimahla :) ja seega jätsin selle lisamata.

Samuti oli täidis oma 50g suhkruga natuke liiga vähemagus. Ühesõnaga tore kook aga ovatsioone ei tekitanud ei minus endas ega ka teistes sööjates. Midagi on Nadja koogi täidise maitses paigast ära.

Diana R
Jaanika ja Signe ütles …
Suhkru lisamisega kookidele on alati nii, et kui meeldivad väga magusad koogid, siis võib suhkru kogust alati suurendada. Selle koogi puhul domineerib just šokolaadi maitse ja magusus.