Kanamaksapasteet röstitud sibulatega

January 18, 2012
Pasteet on mõnus leivamääre, mis isetehtuna maitseb eriti mõnusalt. Sellele pasteedile lisab maitset praetud sibul. Vahelduseks valmis pasteet seekord hoopis kanamakasast. Maitseb mahedalt ja hõrgult!
Mina praadisin sibula krõbedaks, sest mulle meeldib nii!
Retsept pärineb Nami- Namist.

Vaja läheb:

250 g pehmet võid
500 g kanamaksa
1 suurem porgand
3 küünt purustatud küüslauku
3 sl konjakit
2 suuremat sibulat
2 sl sinepiseemneid

Pasteedi jaoks koori ja viiluta porgand, ning tükelda maks. Kuumuta pannil umbes 50 g võid ja prae selles maksa ning porgandeid umbes 10 minutit, kuni maks on pruunistunud, maitsesta soola ja pipraga ja tõsta köögikombaini.
Kuumuta pannil paar minutit küüslauku ja konjakit ning lisa maksale ja peenesta segu ühtlaseks.
Koori sibulad, poolita ja viiluta õhukeseks ning prae sibulat nõrgal kuumusel umbes 50 g võis koos sinepiseemnetega 15 minutit, kuni sibulad on pehmed ja kuldpruunid.
Nüüd lisa pasteedile ülejäänud või ning töötle ühtlaseks ja kohevaks. Sega pasteet sibulaseguga, osa sibulaid jäta soovi korral kaunistuseks.
Serveeri vastavalt maitsele leiva või saiaga.

2 comments:

  1. H said...:

    Proovin järgi .. aga kust ni ilusaid pisikesi vorme saab, kus sees pasteet on?

  1. köögivõlur said...:

    Nii ilusaid vorme saab Novaluxist...