Sidrunine virsiku- kohupiimakook

Lumi on lõpuks maha sadanud ja pime aeg on saanud mõnusa heleda helgi. Ja kuigi on palju inimesi, kes väga talverõõme naudivad, on kindlasti palju ka neid, kes juba pikisilmi päikeselist kevadet ootavad. Tänane kook toob oma särtsaka sidrunimaitse ja kollaste virsikutükkidega veidike päikest Eestimaa talve !

Põhi:

125 g võid
75 g suhkrut
1 sidruni riivitud koor
250 g jahu
1 muna
2-3 sl sidrunimahla

Täidis:

600 g pakikohupiima
3 muna
50 g valget šokolaadi
100 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 sidruni mahl
3 sl jahu
250 g kompotivirsikuid

Põhja jaoks vahusta või suhkruga ning lisa vahustades muna ja sidrunikoor. Lisa jahu ja sidrunimahl ning töötle tainas ühtlaseks. Pane tainas toidukilesse mässituna 30 minutiks külmkappi.
Täidise jaoks sega kohupiim sulatatud valge šokolaadi ja suhkru ning vanillisuhkruga. Lisa segades munad ja sidrunimahl ning lõpuks jahu ja tükeldatud virsikud.
Suru tainas võitatud ümara koogivormi põhja ja äärtesse ning torgi kahvliga auguliseks. Eelküpseta põhja 180 kraadi juures 10- 15 minutit. Vala täidis põhjale ja küpseta kooki 180 kraadi juures veel 50- 55 minutit

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid

Karima ütles …
see paistab nii hea :) vaga ilus
MARIT ütles …
Ohoo, väga luksuslik kook näeb välja, seda ampsaks küll!!!
Anonüümne ütles …
Kuidas Te koogi nii ilusti vormist välja saate ? mul ei õnnestu kunagi tervelt esimest tükki kätte saada :S
Jaanika ja Signe ütles …
No minu kogemusel aitab see, kui kook korralikult maha jahutada st. ta ei tohi olla enam soe. Ja vormi korralikult määrimine või siis küpsetuspaberiga katmine on ka abiks. Muidugi lahtikäiva koogivormi kasutamine lihtsustab oluliselt koogi vormist kätte saamist.