Lumine kookosekook

Too meie abiga tükike lumeilu tuppa! Kook, mis on valge nagu lumi, maitseb hõrgult ja mahedalt. Oma piduliku välimusega, sobib kook ka peolauale. Koogi võib valmis teha ka päev varem.

Kookosbiskviit:

3 Talleggi Peremuna
3 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl nisujahu
50 g kookoshelbeid

Kreem: 

4 dl vahukoort
300 g vanillikohupiimapastat
0,5 dl suhkrut
100 g kookoshelbeid
8 želatiinilehte + 50 ml apelsinimahla

Kaunistuseks veel kookoshelbeid

Kookosbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks, heledaks vahuks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja kookoshelbed ning lisa segu ettevaatlikult munavahu hulka. Vala tainas ümarasse koogivormi. Küpseta biskviiti 180 kraadi juures 10 minutit ja tõsta jahtuma. Koogivormi läbimõõt võiks olla sama, kui kausil või vormil, millesse kooki  teed.
Kreemi valmistamiseks vahusta esmalt vahukoor suhkruga. Tõsta valminud vahukoorest 3 sl kõrvale, ülejäänud koorele lisa tasaselt vahustades kohupiim ning kookoshelbed. Paisuta želatiinilehti külmas vees 5 minutit, pigista kuivaks ning seejärel lahusta need kuumas apelsinimahlas. Nirista želatiin kreemi hulka, sealjuures kreemi pidevalt segades. Vala kreem toidukilega vooderdatud kausi või koogivormi põhja ning suru peale jahtunud põhi. Tõsta kook jahedasse tarretuma (võtab vähemalt 1-2 tundi).
Kummuta tarretunud kook vormist välja, määri peale õhuke kiht vahukoort ja puista üle kookoshelvestega.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid