Maitseküllast uut aastat! Ja piparkoogikorvikesed kohvikreemiga
Kallid blogilugejad, soovime teile kõigile imelist ja maitseküllast uut aastat!
Kellel veel piparkookidest isu täis ei ole või jõuludest piparkoogitainast üle jäi, see võiks proovida meisterdada maitsvaid ja muredaid piparkoogikorvikesi koos mõnusa kohvikreemiga. Nende korvikeste valmistamiseks sobib igasugune piparkoogitainas ja korvikesi saab edukalt meisterdada ka muffinivormidesse.
Retseptiidee pärineb ühest selveri jõulukirjast.
Vaja läheb:
500 g piparkoogitainast
400 g pakikohupiima
4 dl vahukoort
100 g suhkrut
1,5 sl lahustuvat kohvi+ sooja vett või 0,5 dl kanget espressot
300 g pohla või jõhvikamoosi
kaunistuseks jõhvikaid
Rulli tainas õhemaks ja suru korvikese või muffinivormidesse ning küpseta 200 kraadi juures 15- 20 minutit ja jahuta. Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa vahustades kohupiim ning kohvi.
Määri jahtunud korvikeste põhjale pohla- või jõhvikamoosi ja kata korvikesed tordipritsi abil kohvikreemiga ning kaunista jõhvikatega. Kui kreem kipub pisut vedel tulema, siis võid täidisesse segada paar supilusikatäit vanillikastme pulbrit, mis segu paksendab.
Kellel veel piparkookidest isu täis ei ole või jõuludest piparkoogitainast üle jäi, see võiks proovida meisterdada maitsvaid ja muredaid piparkoogikorvikesi koos mõnusa kohvikreemiga. Nende korvikeste valmistamiseks sobib igasugune piparkoogitainas ja korvikesi saab edukalt meisterdada ka muffinivormidesse.
Retseptiidee pärineb ühest selveri jõulukirjast.
Vaja läheb:
500 g piparkoogitainast
400 g pakikohupiima
4 dl vahukoort
100 g suhkrut
1,5 sl lahustuvat kohvi+ sooja vett või 0,5 dl kanget espressot
300 g pohla või jõhvikamoosi
kaunistuseks jõhvikaid
Rulli tainas õhemaks ja suru korvikese või muffinivormidesse ning küpseta 200 kraadi juures 15- 20 minutit ja jahuta. Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa vahustades kohupiim ning kohvi.
Määri jahtunud korvikeste põhjale pohla- või jõhvikamoosi ja kata korvikesed tordipritsi abil kohvikreemiga ning kaunista jõhvikatega. Kui kreem kipub pisut vedel tulema, siis võid täidisesse segada paar supilusikatäit vanillikastme pulbrit, mis segu paksendab.
Kommentaarid