Täidetud ahjukana ürdiste kartulite ja vürtsise õunakastmega

Jätkame ikka möödunud suurte pühade lainel. Üks mõnus ahjupraad kulub ära ka talvisele toidulauale, kui termomeeter alla nulli näitab ja õues on lumehanged. Vürtsine kaste maitseb koos kana ja kartulitega mõnusalt ja soojendavalt.

Vaja läheb:

1 Talleggi täidetud ahjukana
1 kg kartuleid
5- 6 sl oliivõli
1-2 tl kuivatatud tüümiani
3 tl jahvatatud meresoola

Kaste: 

275 g õunu
2 dl kohvikoort
3 purustatud tera nelki
näpuotsatäis kaneeli
1/4 tl muskaati
3-4 tl palsamäädikat.

Pane kana ahju küpsema vastavalt pakendil olevatele juhenditele.
Koori kartulid ja lõika need sektoriteks. Sega omavahel õli ja maitseained ning nirista kartulitele. Sega läbi. Pane kartulid kana kõrvale ahju, küpsetades neid 200 kraadi juures 40-45 minutit.
Seejärel võta õunad, pese puhtaks, koori ja tükelda ning rösti neid võitatud ahjuvormis 200 kraadi juures 25 minutit. Röstitud õunad purusta saumikseriga või köögikombainis koos kohvikoorega ning maitsesta vürtside ja palsamäädikaga.
Kui kana on valmis, võid selle serveerimiseks tõsta koos kastme ja ahjukartulitega vaagnale. Soovi korral võid serveerida ka portsjonite kaupa.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid