Kõrvitsa- sinihallitusjuustupirukas

Kõrvitsale oleme me kiidulaulu laulnud juba  oi kui palju kordi ja teeme seda jätkuvalt, sest kõrvits ei väsi üllatamast. Mõnus on kõrvitsa puhul ka see, et kuna tal ei ole tugevat maitset, saab teda igasugu roogadesse ära peita nii, et see tundub suupärane ka neile, kes oma arvates kõrvitsat üldse ei söö.
Seekordne retsept pärineb Nami- Namist, samast on ka pirukapõhja retsept, ja on üks äärmiselt mõnus soolane kõrvitsapirukas, millele lisab pikantsust sinihallitusjuust. Klaas veini maitseb kõrvale päris mõnusalt.

Põhi:

350 g muretainast (kui ei tee põhja ise)
või siis
100 g külma võid
150 g jahu
3 sl külma vett

Täidis:

500 g kõrvitsat
1 dl piima
3 muna
2 dl kohvikoort
1 sl värsket tüümiani
muskaati, soola, musta pipart
100 g sinihallitusjuustu
Põhja jaoks haki jahu ja või puruks, lisa vesi ja sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas tunniks külma. Nüüd ükskõik, kas sul on valmistainas või siis ise tehtud, rulli tainas lahti ja vooderda sellega pirukavorm ning torgi kahvliga põhja sisse augud. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit.
Täidise jaoks haki kõrvits kuubikuteks ja maitsesta soolaga ning küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit. Seejärel püreeri kõrvits koos piimaga. Klopi munad kohvikoorega lahti ja lisa kõrvitsapüree. Maitsesta segu ja vala eelküpsetatud põhjale ning lao peale sinihallitusjuustu kuubikud. Küpseta pirukat 200 kraadi juures 45 minutit, kuni täidis on küpsenud. Enneserveerimist lase pirukal veidi jahtuda.

Kommentaarid