Banaani-õunakoogid

Mõnusad väikesed banaani-õunakoogid sobivad hästi nii pühapäevase õhtusöögi lõpetuseks kui ka sünnipäevalauale.


Tainas:

2 Talleggi kollase muna munakollast
250g jahu
100g võid
3tl vett
2sl suhkrut
1/4tl soola

Täidis:

2 küpset banaani
1 suurem sidrun
300g kondenspiima
1 Talleggi kollane muna + tainast ülejäänud 2 munavalget
2 õuna

Pane kaussi jahu, sool, suhkur ja või ning mudi segu kätega purujaks massiks. Eralda   munakollased munavalgetest (jäta munavalged täidise jaoks alles). Seejärel klopi   munakollased veega läbi ning lisa tainale. Sõtku tainast seni, kuni tekib ühtlane tihe   mass. Tõsta tainas toidukilesse ning pane üheks tunniks külmikusse.
Täidise jaoks koori õunad, puhasta need südamikest ning viiluta. Seejärel purusta banaan (nt pudrunuia või kahvliga), lisa sidrunist värskelt pressitud mahl ja kondenspiim. Klopi üks muna ja tainast üle jäänud kaks munavalget vahtu ning lisa eelnevalt valmis segatud täidisele.
Võta 12 auguga muffinivorm või tartaleti vorm ning määri vormid seest õliga. Pane igasse muffinipessa tükike tainast ning suru see sõrmedega õhukese kihina mufiinivormi põhja ja servadele. Torka kahvliga augud põhja ning küpseta 180 kraadi juures 5 minutit. Seejärel tõsta eelküpsetatud põhjale, igasse pesasse, veidi õunaviile ja väikese kulbiga peale täidist. Tõsta ettevaatlikult ahju ning küpseta veel 15 minutit.
Enne serveerimist lase veidi jahutada ning soovi korral serveeri juurde jäätist.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid