Pidulik apelsinikook nougatkreemiga

Sünnipäevad on alati toredad. Sünnipäevalastele tekitab üldjuhul elevust külaliste tulek ja kaasa toodud kingitused, kuid mulle meeldivad sünnipäevad seetõttu, et siis saab taas ideedel lennata lasta ning sünnipäevalapsele koogi teha. Siin siis üks järjekordne sünnipäevakook.

Tainas: 

250 g võid
250 g tuhksuhkrut
250 g jahu
4 muna
1 tl küpsetuspulbrit
1 siduni mahl ja koor

Täidis:

5 apelsini
5 sl tuhksuhkrut
ca 100 ml maracuja likööri (võib katsetada ka muude troopilistest viljadest tehtud likööridega)
500 g vanillipudingut
200 g Odense blod nougat pähklimassi
põhjade immutamiseks apelsini või sidruni mahla

Esmalt tuleb eelneval õhtul apelsinid ette valmistada. Apelsinid tuleb koorda ja siis omakorda iga viil koorda ehk n-ö nahk eemaldada, et jääks järgi puhas apelsini viljaliha. Apelsinide puhastamine võtab aega ja on tüütu, kuid tasub ära. Seejärel tuleb kaanega suletavasse kaussi tõsta apelsinitükid ning valada sinna peale liköör ja lisada tuhksuhkur. Segada õrnalt läbi ning tõsta 24h külmikusse maitsestuma.
Järgmisel päeval tuleb esmalt küpsetada koogi põhi. Selleks vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, sega hoolikalt ning lisa siis küpsetuspulbriga segatud jahu. Viimasena riivi sisse sidrunikoor ja pressi kogu siruni mahl ka tainasse. Sega veelkord hoogsalt tainas läbi ning tõsta siis ümmargusse koogivormi ca 45 minutiks 170 kraadi juurde küpsema. Kui põhi on valmis, tõsta see jahtuma.
Täidise jaoks sega kas blenderit või saumiksrit kasutades nougat kreem ja vanillipuding. Seejärel lõika koogipõhi pooleks ja tõsta alumine pool serveerimisalusele. Seejärel immuta põhja apelsinimahlaga (3-4 sl) ja tõsta peale pool täidisest. Seejärel tõsta peale teine põhi, immuta ka seda ning määri ühtlase kihina peale ülejäänud täidis. Kui soovid kooki hiljem serveerida, siis tõsta pärast täidise lisamist kook külmikusse. Apelsinid lisa koogile vahetult enne serveerimist, nõrutades need enne ära.

Retseptis kasutatud Odense ja Vilma tooteid jagas katsetamiseks kommivabrik Kalev.

Kommentaarid