Sinihallitusjuustu küpsised

Vahelduseks magusale, kulub üks soolane amps ka ära. Üks kursusekaaslane tõi neid samu küpsiseid külakostiks ning lõpuks sain ka ise mahti neid proovida. Ahjuplaat soojade küpsistega tühjenes märkamatult.
Retsepti eest aitäh Jandrale!

Vaja läheb:

150 g võid
150 g sinihallitusjuustu
3 dl jahu
0,5 tl soola
50 g seemnesegu või hakitud kreeka pähkleid

Esmalt vahusta toasoe või soolaga, seejärel lisa sõrmede vahel pudistatud sinihalitusjuust ning jahu. Sega hoolikalt ühtlaseks massiks. Viimasena lisa küpsisetainale seemned või hakitud kreeka pähklid. Sega veelkord hoolikalt läbi ning jaga siis tainas kahte ossa ja tõsta vorstikujuliselt toidukilele. Mässi tainas toidukile sisse ning rulli õrnalt laual peal, et tekiks ühtlane kuju.  Tõsta kilesse mässitud tainas ca 1 tunniks külmikusse ning seejärel lõika tainast 0,5 cm paksused kettad. Küpseta 175 kraadises ahjus umbes 15 min.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Kas mitte retseptis ei ole viga ning või kogus ei peaks olema 150g?

Hakkasin selle retsepti järgi tegema ja kohe mitte kuidagi ei olnud asi taigna moodigi. Leidsin õnneks netist sama retsepti, kuid või kogus oli hoopis 150g. Nüüd sai ikka selline vormitav tainas. Praegu on küpsised ahjus, loodan et tulevad maitsvad:)
Jaanika ja Signe ütles …
Aitäh märkuse eest! Tõesti on retsepti trükkides selle 50 g eest nr 1 ära jäänud ning peab olema 150g võid. Loodetavsti tulid õige võikogusega mõnusad küpsised.
Parandus ka retsepti tehtud.