Banaanimuffinid


Mahlased ja tervislikud banaanimuffinid sobivad ideaalselt nädalavahetuse lauale - jätkub rõõmu nii suurtele kui väikestele.
Retsept pärineb väikeste mugandustega Pereköögi kokaraamatust.

Vaja läheb:
3 dl nisujahu
1,5 dl täisteranisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1,5 dl fariinsuhkrut
100 g võid
1 muna
2 küpset banaani
0,5 dl heledat suhkrusiirupit
1,5 dl keefiri

Sega kõik kuivained suuremas kausis kokku. Seejärel pane blenderisse banaanid, muna, siirup, keefir ja sulavõi ning mikserda ühtlaseks massiks. Lisa saadud mass kuivainete segule, sega ettevaatlikult läbi ning tõsta 12 muffinivormi. Küpseta 190 kraadises kuumuses ca 20 minutit. Soovi korral kaunista jahtunud muffinid pealt näiteks toorjuustukreemiga või kohupiima-vahukoore seguga.

Kommentaarid