Pidupäevarullid kanalihast kruubi- juustu vormiga

Kas tead, kuidas maitsevad odrakruubid? Oled neid hiljuti toidu valmistamisel kasutanud?
Tegu on maitsva ja huvitava alternatiiviga tavapärasele riisile või pastale, mida saab kiiresti valmivate pidupäevarullide kõrvale mõnusa lisandina serveerida. Selline toit on üdini eestipärane ning sobib pakkuda ka pidulikumal puhul.

Vaja läheb:

1 pakk Tallegi Pidupäevarulle kanalihast
2 Talleggi Peremuna
300 ml odrakruupe
1 tl soola
200 g riivjuustu
2 muna
2 sl vett
1/2 tl Santa Maria tšilli-laimi maitseainet

Esmalt pane kruubid külma vette likku - mida pikem on leotamise aeg, seda lühem on kruupide keetmise aeg. Peale leotamist, pane kruubid soolaga maitsestatud vette ning keeda umbes 1 tund. Kruubid ei pea päris pehmeks keema. Samal ajal, kui kruubid keevad, saad ahju küpsema panna pidupäevarullid, selleks kuumuta ahi 200 kraadini ning pane rullid küpsema 50 minutiks. Kui kruubid on peaaegu pehmed, kurna nad veest. Klopi munad kausis 2 sl veega läbi ja maitsesta soola ning maitseainega. Seejärel sega juurde riivitud juust ning kurnatud kruubid. Sega läbi. Vala segu küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Enne serveerimist lase vormil veidi jahtuda ning lõika vormist meelepärased tükid. Serveeri koos pidupäevarullide ja soovi korral ka toorsalatiga.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid

Pesukaru ütles …
Palun-palun ütle, kust sa Pidupäevarulle said? Vahel nii tahaks neid, aga haruharva näen kusagil müügil.
Jaanika ja Signe ütles …
No Selveris on küll olnud neid, päris iga poe kohta ei oska kahjuks öelda.