Martsipanine hapukoore-hurmaakook

Mõnus hapukoorekook sobib ideaalselt ka jõululauale. Kuna tordi saab valmis teha ka eelmisel päeval, saab sellega jõululaupäevale kuhjuvaid toimetusi vähendada ning külaliste saabudes koogi lihtsalt külmkapist välja tõsta.

Põhi:

225 g Vilma juubeli tordipulbrit
200 g Odense Bagemarcipan küpsetusmassi
75 g võid

Täidis: 

400 g ricotta kohupiima
500 g hapukoort
200 ml vahukoort
8 sl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
12 želantiini lehte

Kaunistuseks: 

1 hurmaa

Pane kaussi juubeli tordipulber, lisa juurde näppude vahel puditatud küpsetusmass ja külmad võitükid. Näpi purujaks massiks ning suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja. Küpseta 180 kraadis 20 minutit. Lase jahtuda.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga, lisa juurde hapukoor, ricotta kohupiim ja vanilliekstrakt ning sega õrnalt, kuid ühtlaselt täidiseks minev mass läbi. Seejärel pane želantiinilehed külma vette paariks minutiks paisuma. Järgnevalt lahusta kuivaks pigistatud želantiinilehed ühe kaupa väheses kuumas vees. Lisa želantiinisegu hoogsalt segades täidisele. Viimaks viiluta hurmaa ja kata koogivormi sevad pooleks lõigatud hurmaa viiludega. Seejärel vala täidis ettevaatlikult koogipõhjale, lase veidi hanguda ning lao siis kaunistuseks peale hurmaa viiludest lõigatud sektorid. Tõsta kook vähemalt 4 tunniks kuni üleööks külmkappi tahenema.

Retseptis kasutatud Odense ja Vilma tooteid jagas katsetamiseks kommivabrik Kalev.

Kommentaarid