Laimikook

Ühest küljest nagu üsna magus kook, aga teisest küljest üldse mitte, sest 5 laimi mahl ja koor annavad koogile ka parasjagu hapukust. Siiski üsna rammus amps, mis passib hästi tassi kohvi kõrvale, nagu õige kook kunagi.  Väga meeldib mõnus tsitruseline maitse.
Retsept pärineb "Koolibri koogiraamatust".


Põhi:

500 g muredaid küpsiseid (Kasutasime Digestive)
200 g sulatatud võid

Täidis:

8 munakollast
800 g kondenspiima
5 laimi värskelt pressitud mahl ja riivitud koor


Kate:

4 dl vahukoort

Põhja jaoks murenda küpsised peeneks ja sega sulavõiga, võid kasutada ka köögikombaini abi. Vooderda seguga võitatud ümara koogivormi põhi ja servad ning küpseta eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 20 minutit. jahuta põhi.
Täidise jaoks vispelda munakollased, kondenspiim ja laimimahl- ning koor ühtlaseks, nii et kõik koostisained oleksid korralikult segunenud. Kalla täidis jahtunud põhjale ja küpseta eelkuumutatud ahjus 150 kraadi juures 25- 30 minutit, kuni täidis enam ei võdise. Lase koogil täielikult jahtuda ja pane tunniks kuni üleöö külma.
Vahetult enne serveerimist mikserda vahukoor kõvaks vahuks ja kata sellega kook. Kaunista laimikoore või viiludega.

Kommentaarid