Pohla ahjukana läätsede ja röstitud valge redisega

Talve hingust on õhus juba halastamatult tunda ning aeg on ahjule rohkem tööd anda ja ahjuroad taas igapäevasesse menüüsse võtta. Toitev ja tervislik ahjukana kerge lisandiga kaunistab igat toidulauda ja teeb ka kõhule pai. Vahelduseks kartulile ja riisile võiks kana kõrvale julgelt serveerida mõnusaid läätsi.

Vaja läheb:

1 Talleggi Pohla ahjukana
200 g punaseid läätsi
2 sibulat

Röstitud valge redis:

500 g valget redist
soola, pipart
oliivõli

Kaste:

180 ml piima
2 sl võid
2 sl jahu
näpuotsatäis soola

Kaunistuseks pohli või jõhvikaid

Esmalt pane kana ahju küpsema. Edasi võiks tegutsema hakata ca 30 minutit enne kana valmimist.
Koori valge redis ning lõika õhukesteks viiludeks; lao ahjuplaadile, nirista üle oliivõliga ning puista peale soola ja pipart. Pane redised 10-15 minutiks 200 kraadi juurde ahju.
Umbes 20 minutit enne kana valmimise lõppu hakka valmistama ka läätsi ja kastet. Esmalt koori sibulad, lõika suurteks sektortiteks ning pane koos läätsedega potti keema. Keeda läätsesid ca 5 minutit. Viimasena lisa veidi soola. Maitse keetmisprotsessi ajal läätsi, et mitte neid üle keeta. Sel juhul kaotavad läätsed oma struktuuri ning muutuvad ühtlaseks pudruks. Kui läätsed on valmis, siis kurna need, võta välja sibulatükid (kui ei soovi sibula tükke eraldi välja korjata, siis pane sibulad keetmise ajal nt väikesesse marlikotti) ning tõsta kõrvale.
Kastme jaoks sulata kastmepotis või, lisa pidevalt vispeldades jahu ja järk järgult kuum piim. Vispelda kastet pidevalt seni, kuni see muutub ühtlaselt siidjaks. Viimasena lisa näpuotsatäis soola. Seejärel vala kaste läätsede peale, sega õrnalt läbi ning tõsta serveerimistaldrikutele läätse- kastme segu, sinna peale ahjukanast lõigatud tükk ning kõrvale serveeri ahjus röstitud rediseid. Kaunistuseks sobivad hästi pohlad või jõhvikad.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid