"Torukübaraga" šokolaadi tassikoogid

Sõbrapäev on kohe- kohe käes ja kuna armastus käib ikka kõhu kaudu, teeb üks hea kook kindlasti iga sõbra tuju heaks. Üks võimalus on sõbrale küpsetada just neid kooke, sest need šokolaadikoogikesed on erakordselt maitsvad ka niisama, aga koos vahukommikreemise šokolaadiga kaetud kübaraga on tegemist tõelise hõrgutisega, mis näeb pealegi uhke välja.
Magusaid üllatusi kõigile!
Retsept pärineb Manuela Kjeilen'i raamatust "Love, Manuela. The baking book".

Tassikoogid:
200 g jahu
60 g kakaopulbrit
1 tl soodat
1/2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
2 muna
250 g suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
170 g majoneesi
200 ml kanget kohvi

Vahukommikreem:
225 g+ 3 sl suhkrut
120 g glükoosisiirupit
90 ml vett
150 g munavalgeid (4 tk)
1 tl vanilliekstrakti

Šokolaadikate:
320 g tumedat šokolaadi
3 sl taimeõli või kookosõli

Kookide jaoks sega omavahel jahu, kakao, sooda, küpsetuspulber ja sool. Mikserda mune suhkru ja vanilliekstraktiga keskmisel kiirusel 5 minutit ning seejärel tugevalt 5 minutit. Seejärel lisa majonees ja sega läbi. Lisa jahusegu kahes osas vaheldumisi kohviga ja sega tainas ühtlaseks. Jaga tainas 16 muffinivormi sisse ja küpseta eelkuumutatud ahjus 165 kraadi C  juures 20- 25 minuti, kuni tikk jääb puhtaks. Lase kookidel jahtuda.
Vahukommikreemi valmistamiseks sega potis suhkur, siirup ja vesi, kuni suhkur on täielikult sulanud. Seejärel kuumuta segu keskmisel kuumusel 117 kraadini C. Mikserda munavalgeid madalal kiirusel, kuni hakkab tekkima kerge vaht; siis lisa vahustades  3 sl suhkrut. Vala siirup aeglaselt edasi vahustades munavahu hulka ja kui siirup on lisatud, vahusta täiskiirusel kreemi seni, kuni vaht on tihe ja läikiv. Lõpuks sega juurde vanilliekstrakt.
Pane vahukommikreem pritskotti ja pritsi ümara otsikuga jahtunud kookidele kübarad, pane koogid šokolaadi sulatamise ajaks sügavkülma.
Sulata šokolaad vesivannil, sega juurde õli ja lase 15 minutit jahtuda. Tõsta koogid külmast välja ja kasta otsapidi šokolaadi sisse ning lase taheneda.

Kommentaarid