Pirni- sinihallitusjuustu kringel

Minu arvates sobivad pirn ja sinihallitusjuust omavahel imeliselt, no nagu ütleme sukk ja saabas :) See kombinatsioon maitseb imeliselt hästi nii pirukates, salatites kui ka magusates roogades ja miks mitte ka lihtsalt juustuvaagnal. No igatahes sai see paar nüüd kringli sisse koos kreeka pähklitega ja tulemust lihtsalt peab maitsma. Kas sa sooja kringli lõhna tunned?

Tainas:
100 g võid
500 ml käesooja piima
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
650 g jahu
1 pk kuivpärmi

Täidis:
300 g murendatud sinihallitusjuustu
2 keskmise suurusega kooritud ja tükeldatud pirni
150 g riivjuustu
75 g hakitud kreeka pähkleid
määrimiseks muna

Sega kokku kuumutatud piim, sulavõi, sool ja suhkur. Sega omavahel kuivpärm ja jahu. Lisa jahusegu vedeliku hulka ja sõtku tainast 15 minutit, kuni see kausi küljest lahti tuleb ja elastseks muutub. Kui taians tundub liiga vedel, siis võid pisut jahu lisada. Jäta tainas soojasse kohta vähemalt tunniks kerkima.
Kerkinud tainas rulli jahusel laual lahti ristküliku kujuliseks. Puista tainale pirnid, sinihallitusjuust ja pool riivjuustust. Keera tainas pikemast servast rulli, poolita pikkupidi ning põimi kringliks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Puista munaga määritud kringlile ülejäänud riivjuust ja hakitud pähklid ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi C juures 20- 25 minutit.

Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.

Kommentaarid