Skoonid skyr' iga

Väga mõnusad ja muredad vaarika mekiga skoonid, sobivad hästi hommikusöögiks. Sobivad ka näiteks vahelduseks pannkookide asemel, serveerituna vahukoore ja moosiga. Soojale skoonile sobib kenasti võid peale määrida. Skyr'i asemel võib julgelt kasutada keefiri, hapukoort või maitsestamata jogurtit.

Vaja läheb:
450 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
100 g võid
50 g suhkrut
2 topsi (300 g) Alma vaarika skyr'i
1 tl vanilliekstrakti

Sega köögikombainis jahu, küpsetuspulber, sool ja või. Kui segu on ühtlane, lisa mikserdades suhkur, skyr ja vanilliekstrakt. Pane tainas jahusele pinnale, suru kätega umbes 4 cm paksuseks ja lõika küpsisevormi abil välja skoonid. Aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pintselda piimaga ja küpseta eelkuumutatud ahjus 180 kraadi C juures 16- 17 minutit. Serceeri moosi ja vaukoorega.

Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.

Kommentaarid