Kilusalat

Sellel aastal vabariigi aastapäeval otsustasin traditsiooniliste kiluvõileibade asemel hoopis kilu salatisse panna. Tänu keedukartulitele ja majoneesikastmele on salat parajalt toitev. Sobib hästi ka sünnipäevalauale. Inspiratsiooni sain "Anne ja Stiil" ajakirjast leitud reteptist.

Salat:
1 karp (100 g) meelepärast salatisegu
3 viilutatud hapukurki
3- 4 viilutatud keedukartulit
12 keedetud ja poolitatud vutimuna
3 viilu kuubikuteks lõigatud musta leiba
14 vürtsikilufileed

Kaste:
4 sl majoneesi
4-5 sl hapukoort
2 sl hakitud värsket tilli
1-2 vürtsikilufileed
soovi korral soola

Rösti ahjus leivakuubikud krõbedaks, 180 kraadi C juures umbes 5 minutit.
Kastme jaoks vurista saumiksriga kõik komponendid kokku, vajadusel maitsesta soolaga.
Pese salatisegu ja pane kaussi, lisa hapukurgi- ja keedukartuliviilud, poolitatud vutimunad ning kilufileed. Puista peale leivakuubikud ja nirista peale salatikaste ning serveeri kohe.

Kommentaarid