Suvikõrvitsa- šokolaadi kook

See suvikõrvitsakoogi retsept on kindlasti paljudele tuttav, sest mingil ajahetkel mitte väga ammu, kui endine presidendiproua seda retsepti meedias jagas, oli see üsna populaarne. Üllatavalt tollel hetkel me kuidagi selle koogi tegemiseni ei jõudnud, kuid viimase aasta jooksul, on see kook korduvalt meie laual olnud. Võin kinnitada, et kook on tõepoolest mahlane ja šokolaadine ning rikkalikult kaunistades sobib kindlasti ka pidulauda ehtima. Sobib muide kenasti küpsetada ka muffinivormides.

Vaja läheb:
2,5 dl jahu
0,5 dl kaerahelbeid
2 dl suhkrut
1 dl kakaopulbrit
1 tl soodat + natuke sidrunimahla
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
2 muna
1,75 dl taimeõli
3,5 dl riivitud suvikõrvitsat
0,5 dl mandlilaaste
soovi korral peale sulatatud tumedat šokolaadi ning värskeid marju

Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kaerahelbed, sooda, küpsetuspulber, sool ja kakao. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud suvikõrvits ning mandlilaastud.
Kalla vormi ja küpseta umbes 55-60 minutit eelkuumutatud ahjus. Kui kook on jahtunud, võid selle glasuurida ja kaunistada.

Kommentaarid