Skyr'i (külmutatud) tiramisu

Tiramisu on imeline magustoit, mis jätab vähesed inimesed külmaks. Siin on üks tiramisulaadne lihtsama koostisega magustoit, mida saad valmistada lausa kahel moel. Jäätisesõber peaks kindlasti katsetama külmutatud varianti, traditsioonilisem maiusesõber võib magustoitu serveerida lihtsalt kausist.

Vaja läheb:
5 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
300 g Savoiardi või keelekese küpsiseid
3 dl kohvi
1 tl vanillisuhkrut või - ekstrakti
2- 3 sl kakaopulbrit
8 dl vahukoort
600 g (4 topsi) Alma vanilli skyr'i

Vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga ning sega juurde skyr. Sega omavahel kohv ja vanillisuhkur või -ekstrakt (srvesta, et viimane on alkoholi baasil valmistatud). Edasi saad toimetada kahel moel:
1. Kui soovid külmutatud tiramisut, siis võta 2 keeksivormi ja täida nee järgnevalt: mõlema põhja pane 1/6 kreemist, peale raputa õhuke kiht kakaopulbrit ja kata kohvis immutatud küpsisekihiga; seejärel uuesti kreemikiht kakao ja küpsised ning kõige peale viimane osa kreemist ja kakopulber.
Tõsta vormid sügavkülma ja lase külmuda vähemalt 3 tundi. Tõsta 15 minutit enne serveerimist toatemperatuurile, lase pisut pehmeneda, kummuta taldrikule, lõika viiludeks ja serveeri.
2. Teine võimalus on võtta suurem klaaskauss ja laduda kreem, kakaopulber ning küpsised samal meetodil kihiti kaussi. Lasta umbes tund jahedas seista ja serveerida.

Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.

Kommentaarid