Õunakastme/moosi muffinid

March 1, 2012
Mõnusad mahlased muffinid püsivad pehmed mitu päeva. Maitsevad head nii soojalt kui ka jahtunult. Muffinites võib kasutada nii  õunamoosi kui ka õunakastet. Mina kasutasin enda valmistatud õunakastet.
Retsept pärineb raamatust "Best bakesale cookbook".

Vaja läheb:

4 suurt muna
1,5 dl pruuni suhkrut
6 dl õunakastet/ moosi
200 g sulatatud võid
400 g jahu
1 sl soodat
näpuotsatäis soola
1/2 tl kaneeli
peale soovi koral metsapähkleid

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks, lisa vahustades õunakaste ja sulavõi.  Sega omavahel jahu, sooda, sool ja kaneel ning lisa munasegule. Sega ühtlaseks tainaks ja jaota muffinivormidesse. Puista peale pähkleid ja küpseta 180 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 25 minutit. Lase enne serveerimist jahtuda.

2 comments:

  1. Liina said...:

    Neiud, kust te säärast kaunist tumepruuni paberümbrist hangite? VÄga proff igatahes!

  1. köögivõlur said...:

    Aitäh, Liina! Need muffinivormid on pärit BaltHellinist ja välja näevad tõesti toredad, isegi ilma koogita :)