Sidruniruudud


Mõnus kevadine päike lausa sunnib kookidesse ka särtsu lisama. Seekord siis üks sidruni plaadikook. Minu jaoks oli isegi liiga sidrunine see maitse, kuid näiteks koos vaniljejäätisega moodustaks ideaalse koosluse.

Antud kogusest saab ühe ümara koogivormi jagu kooki. Seega, kui soovid teha suure ahjuplaadi täie, siis võta topelt kogused. Retsept ise ülimalt lihtne ja pärit siit.

Vaja läheb:
Põhi:
1 3/4 tassi nisujahu
12 sl võid
3/4 tassi tuhksuhkrut
3/4 tl soola

Täidis:
4 suurt muna
1/4 tassi täispiima (mina kasutasin 3,5% piima)
3 sl nisujahu
1 1/3 tassi suhkrut
4 sidrunist pressitud mahl
1/4 tl soola

Esmalt tee valmis põhi. Pane jahu, tükeldatud külm või, tuhksuhkur ja sool kaussi ning mudi käte vahel ühtlaseks. Tõsta saadud segu koogivormi põhja ja suru kinni. Tõsta põhi täidise valmistamise ajaks külmikusse tahenema. Umbes 15 minuti pärast võta põhi külmikust välja ning küpseta 175 kraadises ahjus 18 minutit.

Täidise jaoks vahusta miksriga munad, suhkur, sool ja jahu, kuni tekib heledam vaht. Lisa värskelt pressitud sidruni mahl ja piim ning vahusta veel kogu mass korraks läbi. Vala täidis eelnevalt küpsetatud põhjale ja küpseta kooki koos täidisega 165 kraadises ahjus veelkord 18 minutit. Lase jahtuda, raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri. Soovi korral paku kõrvale vaniljejäätist.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Mul on tunne, et selles retseptis on mingi viga sees, proovisin ka seda kooki, imestasin, et miks see nii vähe peab ahjus olema? Kook jäi täiesti vedel ja maitse polnud ka just kõige parem.
Jaanika ja Signe ütles …
Koogi tegemise õpetuses oli tõesti viga sees.
Ka koogi põhja tuleb eraldi 18 minutit ahjus küpsetada.
Mul on väga kahju, et selline apsakas retsepti sisse juhtus. Pole ime, et kook sel korral vedel jäi.
Tegin retsepti paranduse ära.
Aitäh tagasiside eest!