Laimikook

Selle laimikoogi retsept on leitud ühest soomekeelsest blogist.Kuna aga kumbki meist soome keelt ei oska ja sõnaraamatut polnud mahti välja otsida, siis sai retsept keelvaistust lähtuvalt omaloominguline. Kook sai igatahes väga maitsev ja just parajalt hapukas. Idee pärineb siit.

Põhi:

120 g Domino küpsiseid
35 g sulatatud võid

Täidis:

200 g toorjuustu
200 g maitsestamata jogurtit
50 g vanilje kohupiimakreemi
180 g valget šokolaadi
40 g suhkrut
4 lehte želatiini
3 laimi

Esmalt valmista põhi. Purusta küpsised, lisa sulavõi, sega ühtlaselt läbi ning suru 18 cm läbimõõduga ümara (lahtikäiva) koogivormi põhja. Tõsta põhi täidise valmistamise ajaks külmikusse tahenema.
Täidise jaoks vahusta esmalt toorjuust suhkruga, seejärel lisa jogurt ja kohupiimakreem. Vahepeal pane želatiini lehed külma vette ca 5 minutiks likku ja pressi laimidest mahl välja. Seejärel sulata šokolaad ning lisa täidisele (vala šokolaad täidise hulka ühtlase peenikese joana, samal ajal täidist pidevalt segades). Järgnevalt kuumuta laimi mahl, pigista želatiini lehed veest kuivaks ning lisa ükshaaval need kuuma laimimahla sisse. Viimasena vala želatiin ühtlase peene joana täidise hulka. Sega hoolikalt ning vala koogi põhjale. Tõsta vähemalt 4 tunniks külmikusse tahenema.
Soovi korral serveeri mõne hapuka moosi või šokolaadi laastudega.

Kommentaarid

Anonüümne ütles …
Tundub väga ahvatlev! Vaja kunagi järele proovida.
Veronika
Annika ütles …
See kook tundub tõesti väga huvitav ja maitsev olevat, peab ka katsetama :P
Anonüümne ütles …
Tundub mõnus suvi kook :)

P.S. želatiin, mitte želantiin :)
Mari-Liis ütles …
Hästi mõnus kook tundub olevat! Vaatasin seda algretsepti, suht sama ju, seal on kohupiimakreemi asemel ainult vahukoor. Laimimaitselised koogid on nii head!