Kreemjas kartuli- küüslaugu supp jõevähisabadega

Tõelielt maitsekas ja üllatav supp, mis sisaldab ohtralt küüslauku ja mõjub soojendavalt ning külmetushaigusi ennetavalt. Kuigi supp sisaldab palju küüslauku, omandab see läbikuumutatult mõnusa magusa maitse ning kartul omakorda muudab supi mõnusalt sametiseks. Jõevähisabad võib asendada ka krevettidega või siis üldse ära jätta. Retsept ajakirjast "Kaubamaja hooaeg".
Märts on Nami- Namis supikuu!

Vaja läheb:

1 pea küüslauku
4- 5 kartulit
1 sl võid
4 dl vahukoort
2 dl kanapuljongit (või rohkem vastavalt sellele, kui vedelat suppi soovid
soola, pipart
80 g jõevähisabasid
 
Koori ja tükelda küüslauk ning kartul ja prae neid potis tüki võiga 15 minutit. Lisa koor ning hauta suppi vaiksel tulel veel 20 minutit. Püreeri supp, lisa puljong ning maitsesta ja kuumuta veelkord. Kaunista supp vähisabadega ja soovi korral serveeri kõrvale röstitud saia.

Kommentaarid