Kõrvitsa focaccia kreeka pähklite ja parmesaniga

Väga mõnusa maitsega kuldkollane kõrvitsafocaccia püsib kaua pehme. Maitseb hästi nii soojalt, kui ka jahtunult. Eriti mõnus on soojalt koos maitsevõiga. Lihtsalt niisama on seda hea näksida veini kõrvale. Retseptiidee pärineb siit.

Vaja läheb:

1,5  dl käesooja vett
75 g pruuni suhkrut
1 pk kuivpärmi
475 g nisujahu
3 sl sulatatud võid
2 dl kõrvitsapüreed
1 tl soola
1/4 tl jahvatatud muskaati
2 tl oliivõli
150 g riivitud parmesani juustu
peotäis hakitud kreeka pähkleid
Sega omavahel suures kausis vesi, suhkur ja pärm ja lase segul 5 minutit seista. Lisa 135 g jahu ja sulavõi pärmisegule ning sega ühtlaseks. Lase tainal soojas kohas 30 minutit kerkida.
Seejärel lisa tainale kõrvitsapüree, sool ja muskaat ning sega ühtlaseks. Lisa tainale 300 g jahust ja sõtku ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa ülejäänud  jahust tainale 1 supilusikatäie kaupa juurde, kuni tainas enam sõtkudes käte külge ei jää.
Pane tainas õlitatud kaussi ja lase rätiku all kerkida 1 tund või seni, kuni taina maht on kahekordistunud. Suru tainas alla ja lase veel 5 minutit kerkida.
Jaga tainas kaheks ja vormi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kaks ketast. Nirista mõlemale kettale 1 tl oliivõli ja hõõru näppude abil laiali. Puista mõlemad focacciad üle riivitud parmesain ja hakitud kreeka pähklitega ning suru pähklid kerget tainasse. Lase pätsidel 20 minutit rätiku all kerkida ja küpseta 200 kraadi juures 30 minutit või kuni pätsid on kuldpruunid.

Kommentaarid