Taipärane kõrvitsasupp

Mõnusalt tuline ja idamaise maitsenoodiga kõrvitsasupp on hea soojendaja jahedatel õhtutel. Kookospiim ja karripasta lisavad muidu mahedale kõrvitsale tublisti särtsu. Supi vürtsikust saad muidugi ise reguleerida vastavalt oma maitsele- kui soovid mahedamat suppi, siis lisa vähem karripastat ja ära tšillit üldse kasuta.
Retsept on pärit GoodFoodist.

Vaja läheb:

1,5 kg hakitud kõrvitsa viljaliha
4 sl õli
1 sibul
1 sl hakitud ingverit
1 oks sidrunheina (kui on olemas)
3- 4 sl punast karripastat
400 ml kookospiima
850 ml köögiviljapuljongit
1- 2 laimi mahl
maitsestamiseks suhkrut, soola, pipart
1 punane tšillikaun, hakitud

Kõrvits tuleb ahjus 180 kraadi juures pehmeks röstida või keeta.
Pane õli poti põhja ja küpseta selles hakitud sibulat, ingverit ja sidrunheina viis minutit. Sega juurde karripasta ja kõrvits ning kookospiim ja puljong. Lase keema tõusta ning keeda 5 minutit ja õngitse supist välja sidrunhein. Püreeri supp saumikseriga ja maitsesta laimimahla, soola, suhkru ja pipraga.
Serveerimisel puista soovi korral peale tšillit.
Vaata ka Nami- Nami kõrvitsateemalist kooskokkamist!

Kommentaarid