Kreemjas šokolaadi- toorjuustukook

See eriti kreemjas ja šokolaadine kook sai tehtud ühele kallile sünnipäevalapsele. Retsept väikeste mugandustega blogist The Barmy Baker

Vaja läheb:

Põhi:

1 tass purustatud kakao või šokolaadi küpsiseid
1/2 tassi purustatud metsapähkleid
5 sl võid

Täidis:

700 g toorjuustu
1 tass suhkrut
340 g tumedat šokolaadi
225 g hapukoort
6 muna

Esmalt tõsta toorjuust, hapukoor ja munad külmikust välja, kuna need peavad olema toasoojad.
Koogi põhja jaoks sega kausis purustatud küpsised, purustatud pähklid ja sulatatud või. Suru saadud mass ühtlase kihina ümmmarguse koogivormi põhja.
Täidise jaoks sega kokku köögikombainis toorjuust ja suhkur. Seejärel sulata kas vesivannil või mikrolaineahjus šokolaad, lase veidi jahtuda ning sega siis šokolaad eraldi kausis hapukoore hulka. Lisa hapukoore-šokolaadi segu köögikombainis olevale toorjuustu-suhkru massile ning sega ühtlaseks. Viimaks lisa ühekaupa munad ning sega täidist pärast iga muna lisamist. Kui täidis on ühtlaselt kreemjas, vala see küpsise-pähkli põhjale.
Tõsta küpsetusvorm teise suurema ja kõrgemate äärtega küpsetusvormi sisse küpsema, lisades alumisse küpsetusvormi nii palju vett, et see jääks koogivormi ülemisest äärest ca 4 cm allapoole. Tõsta kook ettevaatlikult 165 kraadisesse ahju ning lase küpseda umbes üks tund. Kook peab jääma keskelt veidi võdisev.
Tõsta kook ettevaatlikult veevannist välja, lase paar tundi toatemperatuuril jahtuda nig tõsta siis terveks ööks külmkappi. Serveeri järgmisel päeval. Soovi korral kaunista kook enne serveerimist näiteks sulatatud valge šokolaadiga.

Kommentaarid