Lihtne ahjulatikas

November 22, 2011
Ma ei saa aru, kuidas meie blogis nii vähe kalast on juttu olnud. Eriti arvestades seda, et lapsepõlve suved möödusid meil praktiliselt tervenisti maal jõe ääres. Vaatamata sellele, et me olime tüdrukud, saime oma esimesed õnged juba varajases nooruses ja samuti ei valmistanud meile probleemi ussi konksu otsa ajamine või siis hoopis kala konksu otsast eemaldamine. No probleemi ei valmista see siiani tegelikult. Ja õngi omame ning kalal käime ka siiani. Ja vaatamata sellele, et kalast on vähe juttu, sööme seda ikka aastaringselt. Praetud latikas, haug ja koha on ju suisa imelised, suitsuahvenast rääkimata. Ka värske uhhaa on imemaitsev. Kalaga on veel see tore asi, et teda saab edukalt fileerida ja sügavkülma panna ning siis keset talve sellest üks mõnus roog valmistada. Kalastamine iseenesest on aga üks igati lõõgastava toimega tuju parandav hobi- pealegi täidab ju kõhtu ka :)
See konkreetne latikas läks küll ahju sügisel värskelt püütuna ja roogituna ja maitses loomulikult suurepäraselt.

Vaja läheb:

1 (hästi värske) suurem latikas
soola
sidrunimahla
hakitud tilli

Roogitud ja sisikonnast puhastatud latikas tuleb seest ja väljast hõõruda soolaga kokku. Asetada kala fooliumisse, peale pigistada sidrunimahla ja puistata hakitud tilli.
Kala küpseb ahjus 180 kraadi juures olenevalt suurusest 30- 40 minutit.
Niiviisi lihtsalt maitsestatud ja fooliumis küpsetatud kala jääb mahlane ja hõrk.

0 comments: