Odrakarask kõrvitsaga

November 9, 2011
See on üks mõnusalt mahlane ja mure karask, kuhu on lisatud ka kõrvitsat ja musti ploome. Maitselt on see mahe ja muidu ka igati tervislik. Seda saab teha nii riivitud kõrvitsa kui ka kõrvitsapüreega ja maitseb ikka ühtmoodi hea. Peale võib näiteks võid määrida, aga mõnus ka lihtsalt klaasi piimaga.
Retsept Nami- Namist.

0,5 l hapupiima
0,5 tl soola
1 tl suhkrut
250 g kõrvitsat
70 g kuivatatud puuvilju
1 tl söögisoodat
4 dl odrajahu
1 dl nisukliisid

Haki kuivatatud puuvili ja kuumuta väheses vees paisumiseni ning kurna.
Sega hapupiim soola ja suhkruga, lisa nisukliid, puuvili, jämedalt riivitud kõrvits ja soodaga segatud jahu ning sega ühtlaseks. Tõsta tainas võiga määritud vormi ja küpseta 180 kraadi juures 40- 45 minutit.
Vaata ka Nami- Nami kõrvitsateemalist kooskokkamist!

0 comments: