Kanapitsa suitsujuustuga

Nädalavahetusel tasub perega ette võtta üks pitsategu. Ise valmistatud pitsapõhja ja tomatikastmega pitsa maitseb eriti hea.
Mõnusa pitsa eeldusteks on krõbe põhi ja maitsekas tomatikaste ning rikkalik kate. Kanafilee ja suitsujuust moodustavad pitsal maitsva maitseduo ja granaatõun lisab värskust. Suvikõrvitsat võid soovi korral asendada ka mõne muu köögiviljaga.

Tainas:

12 g värsket pärmi
1 dl käesooja vett
näpuotsatäis suhkrut
1 tl soola
3- 3,5 dl jahu

Tomatikaste:

200 g tomatipastat
1/2 sl suhkrut
1/2 tl soola
1 sl oliivõli
2 küüslauguküünt
1 sibul
pitsaürte

Pitsakate:

280 g suitsujuustu
500 g jahutatud kanafileed
2 väikest suvikõrvitsat
1 granaatõun

Taina valmistamiseks pane pärm kaussi ja vala peale käesoe vesi ning suhkur, sega ja lase 5-10 minutit seista. Sega hulka sool ja 1/2 jahust. Seejärel lisa osade kaupa juurde ülejäänud jahu ja sõtku tainast 8- 10 minutit, kuni see muutub elastseks ja tuleb käte ja kausi küljest lahti. Sõtkumise ajal võid soovi korral tainasse lisada ka sortsu oliivõli. Vormi tainast pall ja pane see õlitatud kaussi niiske rätiku alla 45 minutiks kerkima. Kerkinud tainas jaga neljaks väiksemaks või kaheks suuremaks palliks, vastavalt sellele, kas soovid teha suuri või väiksemaid pitsasid. Rulli tainas õhukeseks kettaks ja keera servad ääre alla ning tõsta põhjad pannile
Taina kerkimise ajal saad valmis teha tomatikastme ja ette valmistada katte.
Tomatikastme jaoks koori ja haki küüslauk ning sibul ja prae õlis kuldseks, vala peale tomatipasta, maitsesta ning kuumuta veidi ja eemalda tulelt.
Katte jaoks tükelda kanafilee ja pruunista seda pannil 7- 10 minutit ning maitsesta kergelt soola ja pipraga.
Kata pitsapõhjad ühtlaselt tomatikastmega, rapta peale kanafileetükke ning lao peale suvikõrvitsakettad.
Suitsujuust tuleb lisada paar minutit enne küpsetamise lõppu.
Küpseta pitsat 225 kraadi juures 15-20 minutit. 2- 3 minutit enne küpsemise lõppu lao pitsale suitsujuustu kettad ja küpseta seni, kuni juust on sulanud.
Lõika pitsa sektoriteks, puista peale granaatõunaseemneid ja serveeri kohe.

Retsept valmis koostöös Talleggiga.

Kommentaarid