Värske salat peedi, kana ja juustulaastudega

Kevad juba ilmutab end aeg- ajalt ja see aastataeg tekitab alati isu kergemate roogade järele. Eriti eelistatud on igasugused rohelised salatid, sest mis seostuks rohkem kevadega, kui värsked rohelised võrsed ja tärkamine. Selleks, et salat oleks toekam ja pikemaks ajaks kõhtu täidaks, on arukas lisada salatisse liha ja/ või juustu.

Salat:
400 g tükeldatud kanafileed
õli, soola, pipart
100 g salatisegu
250 g poolitatud kirsstomateid
1 pikk kurk, tükeldatud
1 pakk (150 g) Valio Gouda juustulaaste
250 g viilutatud keedupeeti
150 g vaarikaid

Kaste:
2 spl vaarikaäädikat
7 spl oliivõli
2 tl vedelat mett
soola

Prae kanafilee pannil õlis ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kokku kõik salati komponendid, soovi korral võid need ka kihiti taldrikule laduda.
Kastme jaoks vispelda kokku äädikas, õli ja mesi ning maitsesta näpuotsatäie soolaga. Vala kaste salatile ja serveeri.

Retsept valmis koostöös Alma/ Valioga.

Kommentaarid