Kohevad jaapani sufleepannkoogid

Nädalavahetuse pikad hommikud, eriti just pühapäevad algavad meie peres ja vist enamuses peredes pannkookidega. Meie peres teeb pannkooke tavaliselt meespool ehk siis ema (st mina) ja lapsed saavad peaaegu lõunani magada. Kindlasti jagan tulevikus ka traditsiooniliste pühapäevapannkookide retsepti, aga täna kostitan teid hoopis teistsuguste pannkookidega. Need sufleepannkoogid on kerged, õhulised ja imemaitsvad justnagu üks hea suflee :) Tegelikult on vaja vaid veidi kannatust ja saadki nautida kohevat kuhja pannkooke. Soovitan teha vähemalt topeltkoguse ;) Ja kuna tegemist on sufleepannkookidega, tuleb neid loomulikult nautida kohe, et nad liiga lössi ei vajuks.
Minu retsept pärineb siit.

Vaja läheb:
1 munakollane
1 spl suhkrut
2 spl piima
3 spl jahu
0,25 tl küpsetuspulbrit
2 munavalget
näpuotsatäis sidrunihapet
1,5 spl suhkrut

Vahusta munakollane suhkruga heledaks vahuks, lisa vahustades piim. Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu ning sõelu munakollasevahu hulka ja vispelda ühtlaseks.
Vahusta munakollased sidrunhappega tugevaks vahuks ja lisa vahustades suhkur ning vahusta, kuni vaht on tihe ja läikiv.
Vispelda munavalgevaht kolmes osas munakollase segusse ja sega ettevaatlikult ühtlaseks. Võid taina voltimiseks kasutada ka silikoonspaatlit.
Pintselda kaanega pann õliga kergelt kokku ja võta jäätisekulbi abil tainast ning pane kuumutatud pannile. Väga palju kooke ei saa korraga küpsetada- olenevalt panni suurusest umbes 2-3 tükki. Küpseta kooke 3 minutit kaane all, seejärel pane mõlema koogi peale veel tainast ning küpseta veel umbes 4 minutit. Pööra koogid ümber ja küpseta kaane all teiselt poolt ka 5 minutit. Selleks, et koogid nii pika küpsetusajaga kõrbema ei läheks, hoidsin temperatuuri pliidil hästi madala.
Kohevad ja head saavad koogid ka siis, kui peale tainast juurde ei lisa, vaid pöörad koogid lihtsalt ümber peale seda, kui alumine külg on pruunistunud.
Serveeri jäätise, vahtasiirupi ja marjadega. Lisandiks sobib ka loomulikult moos, kuigi minu arvates on need koogid nii maitsvad, et sobivad ka täiesti niisama :)



Kommentaarid