Kreemjas kohupiimatort

Suures munapühadeks valmistumise tuhinas ei tohi ära unustada, et mais alguses on saabumas veel üks tähtis päev, mida ka võiks koogiga tähistada- emadepäev. Kuna selle koogi sees on kohupiim, siis sobib see hästi nii munapühadelauale kui ka mõneks muuks pidupäevaks. Küpsetatud kohupiimakook on tõeliselt kreemjas, katteks õhuline vahukoor mustikatega. Kaunistustega saad koogile veelgi pidulikkust lisada. Kattes võib mustikate asemel kasutada ka näiteks vaarikaid või muid meelepäraseid marju.

Põhi:
180 g jahu
näpuotsatäis soola
75 g kookossuhkrut
90 g külma võid
2 munakollast

Täidis:
400 g rosinatega kohupiimakreemi
1 dl vahukoort
3 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
2 muna+ 2 munakollast

Kate:
2 dl vahukoort
1 spl suhkrut
peotäis mustikaid+ natuke kaunistamiseks

Põhja jaoks töötle jahu, suhkur, sool ja või purujaks massiks ning lisa munakollased. Sega tainas ühtlaseks ja aseta toidukilesse mähitult pooleks tunniks külma. 
Rulli tainas jahusel laual kettakujuliseks ja suru 20 cm läbimõõduga vormi põhjale ning külgedele. Torgi sellesse kahvliga augud ja aseta veel pooleks tunniks külma. Eelküpseta põhja 200 kraadi juures eelkuumutatud ahjus 10 minutit.
Täidise jaoks sega kõik komponendid kokku ja vala põhjale ning küpseta kooki 160 kraadi juures umbes 1,5 tundi, kuni kook enam ei võdise. Lase koogil täielikult jahtuda.
Katte jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa vahustades mustikad. Tõsta kate koogile ja kaunista mustikatega.

Kommentaarid